ajaxLoader

Accessoarer, Herraccessoarer, Bälten

Hur köper man ett herrbälte?

Att shoppa för mäns bälten är en upplevelse för sig. Det är inte riktigt som att shoppa andra plagg eftersom bältet är olik alla andra klädesplagg. Det är en av de enda tillbehören för män som förlitar sig på en individs kroppsmått. Medan praktiskt taget alla herrslipsar och herrstrumpor passar nästan alla köpare, måste ett herrbälte passa precis rätt.

Visst måste du tänka på storlek, men det finns också frågor om personlig stil och trender. Vad är ett snyggt bälte om inte också på en välklädd man? Ett bälte är en av din garderobs mest diskreta föremål, men det kan göra störst inverkan.

Mått först

Det första du bör tänka på när du beställer ett herrbälte är måttet på själva bältet. Som ett par byxor mäts bältets bredd vanligtvis i tum. Men till skillnad från ett par byxor ska du inte köpa den vidd som motsvarar bärarens midjemått. Se till att köpa en bältesstorlek som är minst två tum större. Till exempel, om du vanligtvis bär byxor i storlek 32, bör du köpa ett bälte i storlek 34.

När ett bälte spänns måste det finnas utrymme för överlappning. Detta gör att änden av bältet kan passera genom spännet och stoppas in i en bältesögla om så önskas. Vissa män föredrar en längre svans, och andra föredrar något på den kortare sidan. Om du köper till någon annan, fråga personen innan du väljer en storlek. Bättre att mäta två gånger och köpa en gång.

Bälte + skor: A Match Made in Heaven

Rätt storlek är inte den enda faktorn. Färgen och bredden på bältet kommer att spela en stor roll för att bestämma vilken färg och stil på skor som ska bäras. Dessutom spelar miljön roll. Är det en kontorsfest? En presentation på jobbet? Kanske är det en formell middag som underhåller potentiella kunder. Bältet kan verkligen knyta ihop looken.

Vi skulle inte anse oss själva hålla fast vid reglerna, men det finns ett bud för mäns klänning som vi ständigt upprätthåller: svarta bälten med svarta skor och bruna bälten med bruna skor. Det ger en strömlinjeformad look som är lika elegant som den är elegant.

När färgerna inte matchar – oavsett om det är ett svart bälte med bruna skor, ett brunt bälte med svarta skor – kommer föremålen att sticka ut mot varandra i skarp kontrast. Detta gäller särskilt om det är en kostym. Denna sorts kontrast uppmärksammar fel komponenter i outfiten. I slutändan vill du se sammansatt, sömlös från topp till tå, så att du kan vinna över de nya kunderna med din förstklassiga strategi. Kostymen får dig att känna dig säker, och det samordnande bältet och herrskorna hjälper dig att slutföra affären.

Vissa modetrendsättare föredrar metoden "ingen brun i stan" - det vill säga svarta skor och bälte är i allmänhet gynnade för mer urbana, formella evenemang. Även om du kan hävda att ett svart bälte som bärs med svarta skor är mer formellt, kan både svarta och bruna skor bäras med kostymer. I slutet av dagen – eller i början när du precis ska klä på dig! – se bara till att bältet och skorna matchar.

Låt bältet komplettera resten av outfiten

Det finns ingen "rätt" eller "fel" bredd för ett bälte. Snarare kan dina andra klädesplagg och miljö diktera vilket bälte som är bäst. Om du planerar att bära det vardagligt med jeans för män, kan ett bredare bälte vara ett utmärkt val. Ett bredare bälte - som vi löst kan definiera som ett bälte som är 1-3/8" tum brett eller mer - kan komplettera denims naturligt robusta karaktär. Plus ett bredare bälte med denim passar bra med en klassisk flanellskjorta i en fet stil. pläd eller en slående chambray button-down. Det är en solid, standard maskulin look.

Men bältet med samma bredd som bärs med en kostym kan se tjockt ut och kan på ett obekvämt sätt störa den rena linjen i en kostym. Överväg istället ett bälte i vad som kallas "klänningsbredd". Generellt sett är det en bredd på 1-3/16" tum eller mindre. Detta kan tyckas vara en obetydlig skillnad på papper, men det ger en stark kontrast visuellt. På grund av den tunnare vidden smälter ett klänningsbälte in i midjan på byxor , och erbjuder därför ett mer formellt utseende.

Ett klänningsbälte kan också bäras med jeans, och när det paras ihop med en herrtröja med V-ringning, blir det en klassisk, påklädd eller nedklädd outfit. Ta på dig en kavaj så är du redo för fredagsmiddagen på ett kick. Om du letar efter ett bälte som du kan bära med vad som helst i din garderob, rekommenderar vi att du letar efter ett bälte i en klänningsvidd till att börja med.